Oldal kiválasztása

Gronya Somerville napjaink egyik legnépszerűbb ausztrál tollaslabdázója, aki nagyban hozzájárult a sportág fejlődéséhez Ausztráliában. Sommerville közel 300 000-es követőbázissal rendelkezik a közösségi médiában és már saját céget is alapított. A 29 éves játékos számos aranyérmet szerzett Óceánia-bajnokságon vegyesben és női párosban, de nemzetközi szinten is megállta a helyét. A párizsi játékokra vegyesben, Kenneth Choo oldalán vágott neki a kvalifikációs szakasznak és a világranglista 42. helyére jöttek fel. Ez elegendőnek bizonyult az olimpiai a kvóta megszerzéséhez, de az ausztrál bizottságot nem győzték meg, így nem képviselhetik hazájukat a francia fővárosban.

Somerville Instagram oldalán posztolta a rossz hírt, amit egyébként nagyon éretten fogadott. „Egy intenzív éven vagyunk túl, amelyben próbáltunk kvalifikálni a párizsi olimpiára. Sajnos nem minket választottak, hogy Ausztráliát képviseljük ezen a tornán. Bármennyire is csalódást keltő, hogy lemaradunk egy hihetetlen sporteseményről és hogy ismét részt vegyünk egy olyan olimpián, amely nézők előtt zajlik, büszke vagyok, hogy idáig eljutottam. Kenneth Choo és én elértük a vegyes páros ranglista 42. helyét, nemzetközi címeket nyertünk, játszottunk a legjobb párosok ellen, és nagyon messzire jutottunk, tekintve, honnan indultunk 2022-ben.”

Az ausztrál hölgy egyébként 2021-ben Tokióban ott lehetett, de partnerének ez lehetett volna az első olimpiája.

Ami az egyik oldalon bánat, az másoknak öröm. Az ausztrálok visszalépése ugyanis lehetőséget ad az első számú tartalék Hee Yong Kai Terry / Tan Wei Han Jessica párosnak. A szingapúri házaspár remekül hajrázott a kvalifikációs időszak végén, de egészen az ausztrál döntésig úgy tűnt, hogy ez sem volt elég.

Egyébként nem csak az ausztrálok jártak, így hanem korábban a holland Mark Caljouw-val is közölték, hgy a sikeres kvalifikáció ellenére sem nevezik őt.