Oldal kiválasztása

Lee Zii Jia már pályafutása második olimpiájára készülhet. Férfi egyéniben a malájok közül a legendás Lee Chong Wei a rekorder, aki Pekingben, Londonban is Rióban is ott lehetett és mind a három tornáról ezüstéremmel tért haza. Lee Zii Jia célja nem más, mint az olimpiai aranyérem megszerzése a párizsi játékokon.

„Hogy őszinte legyek, nem ünnepeltem meg az olimpiai kvalifikációt. A célom az aranyérem és nem csak az, hogy részt vegyek a tornán” – mondta a 26 éves maláj versenyző.

Azt persze ő is elismeri, hogy ehhez még mindig javulnia kell, de bízik magában. „Tudom, hogy megvan bennem a potenciál a győzelemhez, de még mindig küszködöm a teljesítményemmel.”

A világranglistán jelenleg 10. játékos a soron következő ázsiai versenyeken megpróbál csúcsformába kerülni és sok pontot szerezni a jobb kiemelés érdekében.

Lee Zia Jia évek óta szövetségi támogatás nélkül készül. Az olimpiai időszakban Wong Tat Meng segítette őt, aki a párizsi játékok után valószínűleg befejezi edzői munkáját. Az 57 éves szakember egy nyilatkozatában utalt arra, hogy a közelgő olimpia mindkettőjük számára egy nagy lehetőség és talán az utolsó ilyen.

„Mind a ketten úgy vagyunk vele, hogy ez egy ’do or die’ küldetés számunkra” – mondta a maláj mester.

„Már több, mint 20 éve vagyok a szakmában. Természetesen az ember elgondolkodik, hogy mikor jön el az idő a befejezéshez. De igazán még nem foglalkoztam vele, hogy mi lesz az olimpia után. Jelenleg csak Lee Zii Jia felkészülésének utolsó szakaszára koncentrálok. Ez van a középpontban” – zárta gondolatait Wong Tat Meng.

Ez a jövőre nézve akár újabb edzőkérdést is felvethet Lee Zii Jia csapatában. A maláj játékos korábban jó ideig edző nélkül járta a versenyeket, míg végül sikerült elcsábítani a hongkongi válogatottól Wong Tat Meng-et.