Oldal kiválasztása

Lu Ching-yao és Yang Po-han közel 8 éve alkotnak egy párt, de most elérkezettnek látták az időt, hogy mind a ketten más játékos oldalán folytassák karrierjüket. A tajvaniak számos döntőt és elődöntőt is játszhattak pályafutásuk során, 2022-ben pedig a Hylo Open-en a World Tour aranyérem is összejött.

Csúcsformájukban a férfi páros világranglistán a top 10-be tartoztak és hazájuk válogatottjába is bekerültek. Az idei szezonban nem ment annyira a játék és mind a ketten úgy érezték, hogy eljött a váltás ideje.

Utolsó közös tornájuk az Indonesia Open volt, ahol egészen a negyeddöntőig meneteltek. A páros utolsó közös mérkőzése, így épp Lu Ching-yao 30. születésnapjára esett.

„Hét-nyolc évet töltöttünk együtt, és rengeteg erőfeszítést tettünk bele. Van néhány győzelmünk és második helyezésünk, és a legjobb tízbe is bejutottunk, így elégedettek vagyunk az elért eredményeinkkel” – mondta Yang, aki még azt is hozzátette, hogy a pályán kívül továbbra is Lu a legjobb barátja.

A szülinapos is dicsérte társát. „Po-han minden helyzetben nagyon szenvedélyes. Győzelem vagy vereség, mindig nagyon magabiztos marad.”

Arról, hogy a folytatásban milyen felállásban játszanak majd egyelőre nincsenek információk, de vélhetően erre a bejelentésre is hamarosan sor kerül.