Oldal kiválasztása

Kedden jelentette be a Team LZJ, hogy Lee Zii Jia nem vesz részt a Maláj Szövetség egyhetes edzőtáborán, hanem saját csapatával készül fel a Thomas Kupára.

„Az edzések, amiket Wong Tat Meng vezetőedző tervezett felkészítik a 26 éves játékost a következő versenyekre, köztük a Thomas Kupára is.”

A maláj klasszis már évek óta függetlenként, szövetségi támogatás nélkül jár versenyekre. Korábban ebből óriási botrány kerekedett, a BAM (maláj szövetség) eltiltást is kezdeményezett, ám ezt végül nem tehették meg. Azóta némileg rendeződött a viszony a két fél között, de kisebb nagyobb ellentétek maradtak. A legfrisseb ilyen talán az, hogy Lee Zii Jia pénzt kért azért, hogy a nemzeti válogatott mezét viselje, hiszen azon nem saját támogatóinak a logója szerepel.

Lee Zii Jia azonban a balhék ellenére is stabil csapattag, hiszen a legendás Lee Chong Wei visszavonulása óta ő a legjobb maláj játékos egyéniben és Malajzia nem tudná felvenni a versenyt a világ legjobbjaival, ha nélkülözni kellene őt.

A jelenlegi helyzetről egyébként a szövetségi edző, Rexy Mainaky egyeztettet a játékos stábjával, így senkit nem ért meglepetésként, hogy Lee Zii Jia csak április 26-án csatlakozik a válogatotthoz.

Malajzia egy viszonylag nehéz csoportba került a Thomas Kupán, de egy elég erős csapattal vághat neki a viadalnak.

A hivatalos maláj keret a Thomas Kupára:

NévVersenyszámVilágranglista helyezés
Lee Zii JiaEgyéni10.
Ng Tze YongEgyéni18.
Leung Jun HaoEgyéni37.
Cheam June WeiEgyéni62.
Justin HohEgyéni233.
Aaron ChiaPáros5.
Soh Wooi YikPáros5.
Goh Sze FeiPáros15.
Nur IzzudinPáros15.
Muhammad HaikalPáros29.