Oldal kiválasztása

Remek teljesítményt nyújtott Portugáliában Kőrösi Ágnes, aki 7. kiemeltként vághatott neki az International Series tornának. A magyar versenyző előbb a német bajnoki bronzérmes Miranda Wilsont verte szoros csatában, majd az inkább párosra specializálódott ukrán Kantemyr ellen is sikerrel járt. A legjobb 4 közé kerülésért a fiatal Devika Sihagot kellett volna legyőzni, de az indiai lány most jobbnak bizonyult. Kőrösi jelenleg 94. a Race To Paris ranglistán, de a most megszerzett pontokkal (450 egységgel lesz majd több a neve mellett jövő héttől) jónéhány helyet javítani fog.

A Race To Paris állása a magyar versenyzők szemszögéből (10. hét):

  1. Sándorházi Vivien 21 880 pont
  2. Kőrösi Ágnes 18 135 pont
  3. Gonda Daniella 9597 pont
  4. Szőke Mónika 3985 pont

Matematikai esélye tehát már csak Sándorházinak és Kőrösinek van, de nekik sem lesz könnyű dolguk, hiszen nem csak egymással, hanem más nemzetek kvótára pályázó játékosaival is versenyezniük kell. Jelenleg Rachael Darragh az utolsó, aki nem kontinentális kvótával áll kijutó helyen és neki 24 172 pont áll a neve mellett.

Pytel Gergő is a főtábláról indulhatott a portugál versenyen, de ő ezúttal nem tudott meccset nyerni. A háromszoros magyar bajnok játékos egyébként 3 szettes csatában maradt alul a kanadai Sankeerth ellen.