Oldal kiválasztása

Sayaka Hirota a karrierjét is veszélyeztető sérülése után 3 hónappal újra pályára lépett és Fukushima oldalán győzelemmel kezdett a French Open 1. napján.

2023 decemberében a Syed Modi India International torna elődöntőjében Sayaka Hirota fájdalmas arccal elterült a földön és azonnal tudni lehetett, hogy nagy a baj. A japán játékos a Tokiói Olimpia előtt hasonló sérülést szenvedett el. Akkor valamennyire összedrótozták az orvosok, hogy ott lehessen a számára hazai olimpián, de megközelíteni sem tudta legjobb játékát.

A háromszoros vb-ezüstérmes duó számára mindennél fontosabb most a sikeres kvalifikáció, ezért Hirota a kockázatosabb felépülés mellett döntött és a műtétet csak a párizsi játékok utáni időszakra tervezte be. A French Openen az amerikai Xu ikrek ellen kezdtek és ha nehezen is, de meccslabdát hárítva behúzták a győzelmet.

Sayaka Hirota játékán egyértelműen látszott, hogy nem 100%-os, szinte minden nehéz helyzetet Fukushima oldott meg, aki remekül fedezte a pálya minden szegletét, ahová Hirota még nem tudott odaérni.

A Fukushima/Hirota kettős újra nagy csatában van az olimpiai kvótáért, de a sérülés ezúttal már a kvalifikációt is meghiúsíthatja. A jelenlegi világranglista helyezésükkel utazhatnának Párizsba, de az olimpiai kvalifikációba számító versenyek alapján készített Race To Paris listán „csak” a 3. számú japán párosnak számítanak, így annak ellenére sem vehetnének részt az olimpián, hogy a top 8-ban vannak.

Race to Paris ranglista (japán női párosok):

 1. Nami MATSUYAMA                  81745 pont
  Chiharu SHIDA
 2. Mayu MATSUMOTO                 77903 pont
  Wakana NAGAHARA
 3. Yuki FUKUSHIMA                      75775 pont
  Sayaka HIROTA
 4. Rin IWANAGA                             62245 pont
  Kie NAKANISHI
 5. Rena MIYAURA                           61695 pont
  Ayako SAKURAMOTO

Fukushima és Hirota tavaly megnyerték az Ázsia-bajnokságot, ami 12000 pontot adott a világranglistára, de az olimpiai kvalifikációs ciklus lezárása előtt ezeket a pontokat még meg kell védeniük.