Oldal kiválasztása

Magyar idő szerint szombat hajnalban kezdődött a Thomas és Uber Kupa 2024-es versenye. Már a torna első napján voltak olyan mérkőzések, amitől nagy izgalmakat vártunk, de az egyik ilyet a bombaformában játszó malájok unalmassá tették.

A Malajzia – Hongkong mérkőzés a Thomas Kupán az előzetes számítások szerint a csoportból való továbbjutásról szólt és Ng Tze Yong kidőlése után az erőviszonyok nagyon kiegyenlítettnek tűntek. A maláj válogatott azonban minden mérkőzést megnyert és ezzel nagy lépést tett a legjobb 8 közé jutásért, sőt a csoportelsőségért is bejelentkeztek.
A mérkőzés Lee Zii Jia viszonylag sima sikerével kezdődött Lee Cheuk Yiu ellen. Ezt követően a világbajnok Aaron Chia / Soh Wooi Yik kettős duplázta meg a csapat előnyét, majd Leong Jun Hao győzelme döntötte el a párharcot. A világranglistán 37. maláj játékos a hongkongiak legendáját, Ng Ka Long Angus-t győzte le 3 szettben. A malájok a biztos győzelem tudatában sem vettek vissza és a második párost, illetve a harmadik egyénit is megnyerték, így 5-0 lett a végeredmény.

A torna folyamatosan 4 pályán zajlik, így további eredményekről is be tudunk számolni.
Uber Kupa:
C csoport: Japán – Uganda 5:0
A csoport: Kína – Szingapúr 5:0

Thomas Kupa:
D csoport: Malajzia – Hongkong 5:0
A csoport: Dél-Korea – Kanada 5:0

A mérkőzéseket a BWF YouTube csatornáján élőben lehet nézni, sőt felvételről is meg lehet tekinteni.