Oldal kiválasztása

Az Ázsia-bajnokság és az Európa-bajnokság mellett az amerikai kontinens legjobbjai is összegyűltek a múlthéten, hogy összemérjék erejüket.

A tornát Guatemalavárosban rendezték meg és a World Tour Super 300-as versenyeivel megegyező pontokért ment a harc.

Férfi egyéniben pályafutása 4. (egyéni) Pánamerikai-bajnoki címét szerezte meg a hazaiak legendája, Kevin Cordón. A 37 esztendős játékos 3 évvel ezelőtt, a tokiói olimpián került igazán a rivaldafénybe, amikor egészen az elődöntőig jutott. Persze tollasos körökben már bő egy évtizede ismerősen cseng a neve. 2011-ben például legyőzte a világbajnokságon Chen Long-ot és a negyeddöntőig menetelt. Összességében 44 nemzetközi tornagyőzelmet könyvelhetett már el, ami akkor is nagy szó, ha ezek mindegyike International Challenge vagy annál alacsonyabb besorolású verseny volt.
Cordón a vasárnapi fináléban a salvadori Uriel Francisco Canjura Artiga-t győzte le. A torna elsőszámú esélyese, a kanadai Brian Yang az elődöntőben maradt alul Artiga ellen, így neki a bronzéremmel kellett beérnie.

Női egyéniben a papírformának megfelelően Beiwen Zhang – Michelle Li döntőt rendeztek, amit a világranglistán 10. Zhang tudott megnyerni. Az amerikai színeket képviselő játékos pályafutása során másodszor lett a kontinens bajnoka és visszavágott a legutóbbi két döntőben elszenvedett vereségért a kanadai riválisának. A dobogó harmadik fokán is e két nemzet versenyzői osztoztak, Rachel Chan és Lauren Lam.

A tornán két duplázó játékos is volt. Presley Smith és Allison Lee megnyerték közösen a vegyesek döntőjét, a szintén amerikai, Vinson Chiu / Jennie Gai duó legyőzésével és mind a ketten nyertek egynemű párosban is.

Presley Smith férfi párosban Chen Zhi Yi oldalán diadalmaskodott, méghozzá az első kiemelt Dong Adam / Nyl Yakura kettős ellenében. Allison Lee pedig Francesca Corbett-al lett még aranyérmes miután legyőzték a Xu ikreket, Annie-t és Kerry-t a női párosok döntőjében.

Az idei Pánamerikai-bajnokságon az Egyesült Államok 8 érmet szerzett, melynek fele arany volt. A második legeredményesebb nemzetnek Kanada bizonyult, ők 6 érmet vihettek haza, Brazília 3, míg Mexikó, Salvador és a rendező Guatemala 1-1 medállal zárta a tornát.