Oldal kiválasztása

Hónapok óta tudni lehetett, hogy az olimpiai ezüstérmes Chan Peng Soon a Malaysia Masters torna után befejezi játékoskarrierjét és csatlakozik hozzá partneere, Chea Yee See is. A hírek szerint mind a ketten maradnak a sportágban és edzőként folytattják. A 36 éves Chan Peng Soon Malajziában már 2 akadémiát is üzemeltet és tervei között szerepel a bővítés. Korábban nem kisebb nevet láthatott már vendégül egyik edzésén, mint a világsztár Ed Sheeran.

Chan Peng Soon a maláj tollaslabda egyik kiemelkedő egyénisége és az egyik legjobb vegyes páros játékosa. Korábbi partnere, Goh Liu Ying oldalán olimpiai ezüstérmet szerzett 2016-ban. A páros 2021-ben szétvált, Goh Liu Ying pedig nem sokkal később visszavonult. Chan Peng Soon ezt követően Cheah Yee See-vel folytatta. A maláj lány pályafutása elején Magyarországon, a pécsi Multi Alarm SE-ben tollaslabdázott és többek között 2 csapatbajnokságot is nyert az egyesület színeiben. Cheah Yee See egyébként 29 évesen vonul vissza.

A duó utolsó igazán emlékezetes sikere a tavalyi Kuala Lumpur Masters megnyerése volt, ami egy Super 100-as torna. Chan és Chea idén nem tudtak hasonló eredményt felmutatni és végül mind a ketten úgy döntöttek, hogy hazai pályán, az Axiata Aréna közönsége előtt fejezik be versenyzői pályafutásukat.

Az utolsó megmérettetés nem sikerült túl jól, hiszen már az első fordulóban sima vereséget szenvedtek a kínai Cheng Xing / Li Qian kettőstől.