Oldal kiválasztása

Rendkívül érdekes párosításokat hozott a Nantes International Challange torna zárónapja. A versenyen egyébként három magyar játékos is részt vett, közülük a visszatérő Sándorházi Vivien jutott a legtovább, de neki is a legjobb 16 jelentette a végállomást, míg a többiek egy körrel korábban búcsúztak.

Szerencsés sorsolásról nem beszélhettünk a magyarok esetében, hiszen Sándorházit a későbbi aranyérmes Line Christophersen, míg Szőke Mónikát a végül második helyen végző Amalie Schulz ejtette ki. A kvalifikációból főtáblára jutó Szőke egyébként egy szettet el is tudott venni a dán lánytól. Kőrösi Ágnes a 3. helyen rangsorolt Qi Xuefei ellen játszott, de sajnos most neki sem sikerült a bravúr.

Női egyéniben tehát a dánok arattak, a férfiaknál viszont spanyol-francia döntőt láthattunk. A rekordnak számító 5. olimpiájára készülő Pablo Abián több nagy csatát is sikerrel megvívva jutott el a fináléig, ahol az éppen csak nagykorú Alex Lanier volt az ellenfele. A meccsen végig a 20 évvel fiatalabb francia akarata érvényesült és viszonylag simának mondható győzelmet aratott a 39 éves Abián fölött.

Női párosban a Chloe Birch / Estelle Van Leeuwen kettős nyerte az angol házidöntőt, a férfiaknál pedig az EB-ezüstérmes Andreas Søndergaard / Jesper Toft duó bizonyult a legjobbnak.

Jesper Toft mondhatni tökéletes hetet zárt, hiszen a férfi páros mellett vegyes párosban sem talált legyőzőre. Ez tehát azt jelenti, hogy nem is sikerülhetett volna jobban a Toft / Magelund vegyes páros első közös versenye. A dánok csak pár hete készülnek együtt, miután Mathias Thyrri bejelentette visszavonulását és rögtön egy komoly sikernek örülhetnek.