Oldal kiválasztása

Kőrösi Ágnes és Sándorházi Vivien is a főtábláról kezdheti meg menetelését a Super 300-as US Open-en. A tornát Texas államban, azon belül Forth Worth városában rendezik majd. Az élmezőny jelentős része már olimpiai lázban ég és a legtöbben kihagyják a két állomásos észak-amerikai World Tour szakaszt. Persze azért ismert rutinos játékosok és feltörekvő fiatal tehetségek is pályára lépnek, így biztosan nem fogunk unatkozni.

A magyar szurkolók számára a női egyéni versenyszám küzdelmei lesznek a legérdekesebbek, hiszen itt két honfitársunkért is szoríthatunk. Fortuna ezúttal nem volt túlságosan kegyes hozzánk és mind a ketten kiemelt játékossal mérkőznek, már az első körben. Kőrösi Ágnes a skót Kirsty Gilmour-t kapta, aki pályafutása harmadik olimpiájára készül és Carolina Marín mögött az elmúlt évtized egyik legjobb európai játékosának számít ebben a versenyszámban. Körülbelül egy éve Sándorházi Vivien az Európa Játékokon már bizonyította, hogy Gilmour-t is meg lehet lepni és elképesztően szoros csatára kényszerítette a rutinos skótot. Kőrösi Ágnestől is bátor játékot várhatunk, hiszen Gilmour vélhetően az olimpia idejére időzíti csúcsformáját.

Sándorházi Vivien ellenfele Natsuki Nidaira lesz majd, aki a torna 6. kiemeltje. A 25 éves lány 2024-es szezonja eddig nem volt igazán meggyőző és a japán „A” válogatottból is kikerült. Ennek ellenére azért Nidaira számít esélyesnek, hiszen ő World Tour szinten sokkal rutinosabb. A japán lány Sándorházihoz hasonlóan hosszabb szünetet tartott és a kontinenstorna óta ez az első versenye. Sándorházi visszatérésére két hete került sor, Nantes-ban.

A mai napon már megkezdődtek a kvalifikációs küzdelmek, illetve a páros versenyszámokban néhány főtáblás csatát is láthatunk. Kőrösi és Sándorházi holnap kezd majd, pontos menetrend a későbbiekben várható.

Természetesen a BWF YouTube csatornáján minden meccset meg lehet majd nézni.