Oldal kiválasztása

Utolsó napjához érkezett a saarbrückeni Tollaslabda Európa-bajnokság. A zárónapon 4 döntőt rendeztek, hiszen a vegyes párosok fináléjára már szombaton sort kerítettek.  

Franciaország már tegnap megszerezte története első Európa-bajnoki aranyérmét és nem egész 24 órával később megérkezett a második is. Női párosban a Margot Lambert / Anne Tran kettős három év után taszította le a Stoeva nővéreket Európa csúcsáról, miután 3 szettes csatában megnyerték a döntőt a bolgárok ellen.

Férfi párosban Kim Astrup és Anders Skaarup Rasmussen szettet sem veszített a tornán és 2018 után másodszor is aranyérmesek lettek. A fináléban honfitársaikat, a Søndergaard / Toft kettőst győzték le, nagyon magabiztosan. Astrup és Rasmussen tavaly az Európa Játékokat is megnyerték és az elmúlt egy évben kétségtelenül a legerősebb európai egységet alkották.

Egyéniben is összejött egy dán arany, Anders Antonsen-nek köszönhetően. A 26 éves klasszis 2021-ben már nyert EB-t, de akkor a fináléban játék nélkül diadalmaskodott Axelsen pozitív covid-tesztje miatt. Idén viszont ellentmondást nem tűrő játékkal, szettet sem veszítve lett a kontinens legjobbja. A döntőben Toma Popov ellen nyert, aki az ezüstéremmel is elegendő pontot szerzett, hogy képviselhesse Franciaországot az olimpián.

Utoljára még 2012-ben, a dán Tine Baum tudta legyőzni Carolina Marín-t Európa-bajnokságon. A spanyol sztár azóta már zsinórban hét EB-címet szerzett női egyéniben és sorozatban 15 mérkőzést vívott meg veretlenül, ami a leghosszabb aktív győzelmi széria az élmezőnyben. A mai fináléban Kirsty Gilmour volt az ellenfele, aki már negyedszer próbálta meg letaszítani az olimpiai bajnokot Európa trónjáról, de idén sem járt sikerrel.