Oldal kiválasztása

Remekül használja ki az Iwanaga / Nakanishi kettős, hogy a közvetlen riválisaik az olimpia közeledtével kevesebbet versenyeznek és otthon készülnek a megmérettetésre.  Iwanaga és Nakanishi idén már 4 tornagyőzelemnél járnak és jelenleg egy 12 meccses győzelmi szériában vannak, ami a leghosszabb aktív sorozat női párosban.

A japán kettős nem tudta kvalifikálni magát a párizsi olimpiára, de a kvalifikáció lezárása óta remek formában vannak. Már a tavasszal is nyerni tudtak egy World Tour aranyérmet Spanyolországban, azóta pedig megnyerték a Malaysia Masters-t, a US Opent és most legutóbb a Canada Open-t is. Iwanaga és Nakanishi ezzel a sikerrel a 10 helyről a 8. pozícióba lépnek előrre a világranglistán, ami egyéni csúcs.

Az tény, hogy ezeken a versenyeken legjobbak nem vettek részt, de az a stabilitás, amivel a japánok átgázoltak a mezőnyön nagy önbizalmat adhat nekik a folytatásra is. Kanadában két alacsonyabban rangsorolt kínai párost kellett legyőzniük az elődöntőig, majd jött a US Open fináléjának visszavágója a Kanlaha / Muenwong duó ellen. A thaiföldiek egy szettet el tudtak venni, de ezúttal sem tudták legyőzni a japánokat, akik ezt követően a döntőt már nagyon magabiztosan nyerték a Hsu Yin-Hui / Lin Jhih Yun kettős ellen.

A fiatal tajvaniak egyébként korábban még csak hasonló eredményt sem produkáltak soha, így ők már a döntőbe kerüléssel is elégedettek lehettek.