Oldal kiválasztása

Az indonéz tollaslabda legendásan erős és az öt versenyszám közül messze a férfi páros a legnépszerűbb a szurkolók körében. Ennek megfelelően minden nagy tornán abban reménykednek, hogy az aktuális kedvencek kiemelkedően teljesítenek majd.

A párizsi olimpián „csak” az Alfian / Ardianto kettősben bízhatnak, hiszen a többiek nem tudtak a kvótához szükséges pozícióban végezni a Race To Paris ranglistán. A „Fajri” becenévre keresztelt rutinos páros már Tokióban is ott lehetett, igaz 3 éve nem versenyzőként, hanem az akkor kvótát szerző két páros edzőpartnereként számított rájuk az indonéz szövetség.

„A 2020-as olimpián, amelyet 2021-ben játszottak, edzőpartnerként voltunk Tokióban, együtt utaztunk az olimpiai csapattal. A különbség az volt, hogy az olimpiai versenyzők az atléták falujában laktak, mi pedig szállodában. Ez engem és Riant nagyon elszomorított” – mondta Fajar Alfian egy interjúban.

Alfian és Ardianto egyébként akkor is remek formában voltak, hiszen a 6. helyen végeztek a kvalifikációs versenyen, de a Gideon / Sukamuljo illetve az Ashan / Setiawan duók még ennél is jobban teljesítettek.

Azóta Alfian és Ardianto zsinórban kétszer megnyerték az All England-et, tudtak nyerni Super 1000-es tornát Malajziában, egy Thomas Kupa győzelemnek is részesei voltak, illetve közel fél évig vezették a férfi párosok világranglistáját.

Mindezek ellenére a szakértők nem sorolják őket a 4-5 legesélyesebb páros közé, hiszen a többiek aktuális formája némileg biztatóbb. Összességében azonban ez a versenyszám a legszorosabb és vélhetően csak hajszálnyi különbségek lesznek Párizsban is a legjobbak között.