Oldal kiválasztása

Egészen hihetetlen történet bontakozott ki a maláj olimpiai csapat háza táján az elmúlt napokban. A 24 esztendős Goh Jin Wei egészségügyi problémái ellenére is sikeresen kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra, de mégsem lehet felhőtlenül boldog. Az egykori ifjúsági világbajnokkal ugyanis nem lehet ott az edzője a limitált akkreditációs helyek miatt. Malajziát összesen 22 sportoló képviseli majd Párizsban és Goh Jin Wei lesz az egyetlen, akivel nem lehet ott a segítője.

Goh Jin Wei felkészülését már évek óta Nova Armada irányítja, de a legfontosabb pillanatban csak távolról figyelheti majd tanítványát. A maláj szövetség és Rexy Mainaky vezetőedző biztosította támogatásáról Jin Wei-t, aki persze így sem lehet elégedett.

„Nem vesznek részt a mindennapi edzésemben, így nehéz lesz tanácsokkal ellátni engem. Nem szeretném a nemzeti csapat edzőit akadályozni a saját feladataik ellátásában” – mondta Goh Jin Wei.

A maláj lány közel 2 éve küzd egészségügyi gondokkal, ami nagyban hozzájárult, hogy a felnőttek között nem tudta eddig azt a szintet hozni, amit a junior évei után jósoltak neki. Korábban a visszavonulás is komolyan felmerült benne, de az olimpia közeledtével ez szerencsére háttérbe szorult. Ennek tudatában különösen fontos lehet számára, annak az edzőnek a támogatása, aki ismeri a határait és akivel minden nap együtt dolgoznak.

A hírek szerint Nova Armada egyébként elutazhat majd Párizsba, de az olimpiai faluba nem léphet be, illetve nem ülhet játékosa mögé az edzői székbe a mérkőzések alatt. Armada igyekszik majd minden fontos információt átadni a nemzeti csapat szakembereinek, hogy ezzel is megkönnyítse a közös munkát a verseny ideje alatt.