Oldal kiválasztása

Korábbi cikkünkben beszámoltunk a dán hölgyek házon belüli rivalizálásáról, ami az Európa-bajnokság korai szakaszán lezáródni látszik. Az előzetes számítások szerint Mia Blichfeldt korai kiesése és Line Kjærsfeldt magabiztos sikere helycserét eredményez a ranglistán kettejük között. Persze még nem hivatalos, hogy Kjærsfeldt képviseli majd Dániát női egyéniben az olimpián, de az egészen biztos, hogy a Race To Paris ranglistán ő zár több ponttal.

A rutinos Kjærsfeldt egyébként 8 éve már Rióban ott lehetett, de legutóbb Tokióban Blichfeldt képviselhette a dán színeket női egyéniben. Kjærsfeldt korábban már két EB-ről távozott bronzéremmel és 2015-ben megnyerte az Európa Játékokat. Idén Saarbrückenben is szépen menetel, hiszen sem a luxemburgi Kim Schmidt, sem a török Ozge Bayran nem tudta őt megszorítani. Az elődöntőbe kerülésért honfitársával, a 8. helyen kiemelt Julie Dawall Jakobsennel mérkőzik majd.

Blichfeldt egyébként a francia Pancasari ellen maradt alul, aki ezzel pályafutása egyik legnagyobb győzelmét könyvelhette el. Az indonéz származású, de francia színekben versenyző játékos a folytatásban Neslihan Arin ellen küzdhet meg az éremért.