Oldal kiválasztása

A 26 esztendős Jonatan Christie élete legjobb formájában játszik az elmúlt hónapokban. Az indonéz játékos már 16 meccse veretlen, március óta nem talált legyőzőre. Ez idő alatt megnyerte az All England-et, az Ázsia-bajnokságot és veretlen maradt a Thomas Kupán is, ahol Indonézia ezüstérmes lett. Christie sorozatának értékét tovább növeli, hogy győzelmeinek jelentős részét kifejezetten erős, top 10-es játékosok ellen érte el. A teljesség igénye nélkül legyőzte kétszer Shi Yu Qi-t, szintén kétszer Lakshya Sen-t és Li Shi Feng-et is, de tudott nyerni Lee Zii Jia és Anthony Sinisuka Ginting ellenében is.

Mire elég ez a széria az örökrangsorban?
Nos, jelenleg még a top 10-be sem kerülne be! A világcsúcsot Viktor Axelsen tartja, aki 2022-ben 39 (más források szerint 37) győzelemből álló sorozatot állított fel. A listán a második helyet a legendás Lin Dan foglalja el, aki 31 győzelemnél állt meg. Az ötszörös világbajnok kínai játékos adja a top 10-es lista felét, hiszen van egy 30-as, két 25-ös és egy 24-es szériája is. Axelsen a rekordja mellett magáénak tudhat még egy 29-es győzelmi sorozatot is 2017-ből, amivel Lee Chong Wei-t érte utol. Tőlük marad el egy sikerrel a nemrég visszavonuló Kento Momota, aki 2019-ben 28 meccset nyert zsinórban. A top 10-es listán van egy indonéz is, a 90-es évek egyik legnagyobb sztárja Andy Wiranta.  

Tehát Christie-nek még legalább 8 győzelem kell, ha a top 10-be akar tartozni (Lin Dan 24-es sorozata a 10.) ezen a listán. Persze abban biztosak lehetünk, hogy az indonéz sztár azonnal elcserélné nagyszerű sorozatát egy jó olimpiai szereplésre.

Egyébként a világcsúcs az még távolabb van, hiszen a feljebb említett rekordok csak a férfi egyénire vonatkoznak. Összességében egy dél-koreai vegyes páros, a Kim Dong-moon / Ra Kyung-min kettős tartja a rekordot még 2003-ból 71 sikerrel. Ez a teljesítmény egészen elképesztő és szinte lehetetlennek tűnik, hogy valaha is megdőljön. A dél-koreaiak egyébként visszavonulásuk után összeházasodtak és Kanadában telepedtek le.