Oldal kiválasztása

Viktor Axelsen a múlt héten idei első tornagyőzelmét aratta Malajziában, ezen a héten pedig Szingapúrban is remek formát mutatott. A dán klasszis magabiztosan jutott be a Super 750-es torna elődöntőjébe, de sérülés miatt nem tudott kiállni a mai meccsére.

„A második fordulóban egy kicsit megbicsaklott a jobb bokám. Kezdetben jól éreztem magam, tegnap csak egy kis fájdalmat éreztem. Azonban ma reggelre egyre erősebb lett a fájdalom és miután konzultáltam az orvosi csapattal, azt tanácsolták, hogy pihentessem a bokámat. Ez nyilvánvalóan nagyon csalódást keltő, mivel szerettem volna folytatni a versenyzést itt. Minden szingapúri rajongótól elnézést kérek, jővőre találkozunk” – írta ki Axelsen a közösségi oldalaira.

Az olimpiai bajnok jövő héten már szeretne újra pályára lépni, hiszen az Indonesia Open következik, ami egy még rangosabb, Super 1000-es torna, ráadásul Axelsen a címvédő.

Axelsen visszalépésével a 6. kiemelt Li Shi Feng került kedvező helyzetbe, aki játék nélkül jutott be a döntőbe. A tavalyi All England aranyérmese tehát még egy extra „pihenőnapot” is kapott, hogy felkészüljön a Shi Yu Qi elleni kínai házidöntőre.