Oldal kiválasztása

An Se-young a 2023-ban szinte minden fontosabb tornát megnyert és tetemes előnyre tett szert a világranglistán is. Az Ázsia Játékok döntője után hosszabb kihagyásra kényszerült térdsérülés miatt, de visszatérése óta sem 100%-os. An Se-young az idei szezonban több versenyt is kihagyott és láthatóan komoly fizikai fájdalommal küzd, minden alkalommal, amikor pályára lép. Mindezek ellenére a szingapúri már a 3. tornagyőzelme volt 2024-ben és még mindig ő az olimpia egyik fő esélyese.

Ennek a státusznak a megerősítéséhez komoly presztízsgyőzelmet aratott a tokiói aranyérmes, Chen Yu Fei ellen a Singapore Open döntőjében. An Se-young a meccs előtt nem tett magára komolyabb terhet. „Az egymás elleni mérlegünk egy időben még 7-0 volt az ő (Chen Yu Fei) javára. Azóta párszor már le tudtam győzni őt és örülök, hogy az olimpia előtt még egyszer megmérkőzhetünk.”

A találkozó nagyon színvonalas volt és szokás szerint nagyon komoly tényező volt a fizikai erőnlét és a kitartás. Végül a dél-koreai alkalmazkodott jobban a körülményekhez és 3 szettben megnyerte a finálét.

„Mielőtt kimentem a pályára, arra gondoltam, hogy olyan teljesítményt kell nyújtanom, ami megfelel egy döntő intenzitásának. A légmozgás erős volt a csarnokban, ezért arra összpontosítottam, hogy irányítsam a labdát, alkalmazkodjak a huzathoz, és teljesítsem az edzőm elvárásait. Mindez hozzájárult a jó eredményhez” – mondta a világelső.

An Se-young volt tehát a nap egyetlen nem kínai győztese, hiszen a páros versenyszámokban és férfi egyéniben is kínai aranyérem született.