Oldal kiválasztása

Viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy versenyen a legjobb 8 közé az adott torna 8 kiemelt játékosa kerül be. Női egyéniben ez a helyzet áll fenn az idei All England Openen. A nagy négyes tagjai, An Se Young, Tai Tzu Ying, Chen Yu Fei és Yamaguchi sem hibázott és ki könnyebben, ki nehezebben, de bejutott a negyeddöntőbe.

A címvédő An Se Young majd a kínai Han Yu ellen játszik majd. Tai Tzu Ying ellenfele He Bing Jiao lesz. Yamaguchi-ra az a Tunjung vár, aki már többször is meglepte a kétszeres világbajnok japánt. Papíron a legnehezebb dolga Chen Yu Fei-nek lesz, akinek a spanyol Carolina Marín ellen kell készülnie. A két olimpiai bajnok csatája mindig érdekes és viszonylag kiegyenlített a párharc. A legutóbbi két meccsüket Marín nyerte, de összességében a kínai áll jobban, ha az egymás elleni meccseket vesszük alapul.

Vegyes párosban már az első fordulóban megvolt a nagy csillaghullás, azóta viszont jól szerepelnek az esélyesek. A világelső Zheng Si Wei / Huang Ya Qiong duó továbbra is magabiztosan menetel a címvédés felé és már csak egy lépés választja el őket a honfitársaik, Feng Yan Zhe / Huang Dongping páros elleni elődöntőtől.

Jól küzdöttek a dánok, de ez most nem volt elég

Versenyben van még az All England specialista Yuta Watanabe is, aki Higashino oldalán a dél-koreai Kim Won Ho / Jeung Na Eun kettőssel mérkőzik meg a legjobb 4-be kerülésért.

Az összes páros versenyszámot figyelembevéve már csak egy európai egység maradt versenyben. Robin Tabeling és Selena Piek két 3 szettes csatát nyert meg eddig és a tajvani Yee Hong Wei / Lee Chia Hsin kettős ellen is lehet esélyük. A hollandok már korábban is eljutottak eddig, de az elődöntőbe kerülés még sosem jött össze.