Oldal kiválasztása

Női párosban is kialakul a legjobb 8 mezőnye az All Englanden. A torna a világelső Chen Qing Chen / Jia Yi Fan kettős nélkül folytatódik a majd.

A kínaiakat Pearly Tan és Thinaah Muralitharan búcsúztatták, akik pályafutásuk során először győzték le a négyszeres világbajnok párost. Azt azért hozzá kell tenni, hogy Jia Yi Fan még az első fordulóban elcsúszott és megsérült a bokája, ami kihatással volt a mai meccsre is. A malájok majd a japán Miyaura / Sakuramoto kettőssel játszanak a folytatásban.

Nem volt jó napja a kínaiaknak, hiszen Liu Sheng Shu és Tan Ning párosa is kiesett. A 4. helyen kiemelt fiatalok az Aimsaard nővérekkel szemben maradtak alul, akiket alig egy hete még le tudtak győzni Franciaországban. A thaiföldiek a korábbi bajnok Matsuyama / Shida kettős ellen játszanak majd a negyeddöntőben.

Kína büszkeségét ebben a versenyszámban már csak a Zhang / Zheng páros tudja megmenteni, akik ezzel az olimpiai versenyfutásban is esélyt kapnak a felzárkózásra. Ehhez azonban holnap le kellene győzniük a címvédő Kim So Yeong / Kong Hee Yong duót.

Versenyben maradt még a közel sem 100%-os Fukushima / Hirota kettős is, de a világranglistán második Baek Ha Na és Lee So Hee ellen vélhetően kevés lesz az eddig mutatott hősies játék.