Oldal kiválasztása

Férfi egyéniben Christo Popov a meglepetésember, aki életében először játszhat egy ilyen rangos torna elődöntőjében. A francia játékos ellenfele az Axelsent búcsúztató Anthony Sinisuka Ginting lesz. A dán játékos idén még nem nyert versenyt és zsinórban másodszor marad le az elődöntőről. Ginting az elmúlt fél évben nem játszott igazán jól, így ez a siker talán most átlendíti őt a nehéz időszakon, ami édesanyja elvesztésével kezdődött.
Jonathan Christie személyében lesz egy másik indonéz is a legjobb 4 között. Ő Shi Yu Qi ellen tudott nyerni, igaz a kínai játékos egy szett után feladni kényszerült a meccset. Christie ellenfele az a Lakshya Sen lesz, aki korábban Antonsent, a negyeddöntőben pedig Lee Zii Jia-t búcsúztatta.

Női egyéniben a legjobb 8 közé csak kiemelt játékosok jutottak be. Az elődöntőbe a nagy 4-es tagjait várták a legtöbben, de Carolina Marín másképp gondolta. A spanyolok olimpiai és világbajnok játékosa legyőzte a kínai Chen Yu Fei-t és a mai napon ő játszik Tai Tzu Ying ellen a döntőbe kerülésért.

Talán a nap legizgalamsabb összecsapása volt

A másik ágon megismétlődik a múltheti döntő, azaz An Se Young csap majd össze Akane Yamaguchi-val.

Férfi párosban a legnagyobb esélyesek már a vártnál korábban búcsúztak, de az elődöntők párosítása így is kifejezetten érdekes. A fölső ágon a maláj Aaron Chia / Soh Woi Yik kettős magabiztosan menetelt eddig, de a remek formában játszó Lee Jhe-Huei / Yang Po-Hsuan duó ellen nem mehetnek majd biztosra. A tajvaniak idén megnyerték a German Opent, múlthéten pedig döntőbe jutottak Franciaországban.
Jól használták ki az adódó lehetőséget a tavalyi győztesek is is, akik az olimpiai bajnok Lee Yang / Wang Chi-lin legyőzésével kerültek közelebb a címvédéshez. Alfian és Ardianto a japán Hoki/Kobayashi páros ellen játszik majd a mai napon, akik az utolsó kínai egységet ütötték ki a versenyszám küzdelmeiből.

A hölgyeknél is sok meglepetés született párosban, de az már egészen biztos, hogy egy Japán – Dél-Korea mérkőzést játszanak majd az aranyéremért. Az egyik elődöntőt 2 japán, a Miyaura/Sakuramoto és a Matsuyama / Shida kettősök játszák majd, a másikat pedig 2 dél-koreai, a címvédő Kim So Yeong / Kong Hee Yong, valamint a Baek Ha Na / Lee So Hee.

Vegyesben a 4 elődöntős párosból 3-ra elég kicsi volt a szorzó a verseny előtt, de a negyedik, a Tabeling / Piek kettős jelenléte komoly meglepetésnek számít. A hollandok korábban már kétszer is eljutottak negyeddöntőig Birminghamben, de a legjobb 4 közé most először kerültek be. A mai napon teher nélkül játszhatnak majd a korábbi kétszeres bajnok Watanabe / Higashino páros ellen.
Már csak ebben a versenyszámban maradt kínai aranyesély. Mivel a Zheng Si Wei / Huang Ya Qiong, valamit Feng Yan Zhe / Huang Dongping kettősök egymás ellen játszák az elődöntőt, így biztosan lesz egy képviselőjük a fináléban is.

Az összes elődöntő élőben követhető a BWF Youtube csatornáján.