Oldal kiválasztása

Férfi egyéniben utoljára 30 éve nyert indonéz versenyző az All Englanden. Az elődöntők után biztossá vált, hogy 2024-ben újra összejön a siker, hiszen Anthony Sinisuka Ginting és Jonathan Christie is sikerrel vívta meg az elődöntős mérkőzését. A francia Christo Popov az első szettben ráijesztett Gintingre, de ezt kkövetően az indonéz nagyon magabiztosan nyert. Komoly csatára kényszerült Christie is az indiai Lakshya Sen ellen, de a végén ő örülhetett.

Elképesztő erő és sebesség

A nőknél Carolina Marín 9 évvel legutóbbi birminghami sikere után jutott ismét döntőbe. A spanyol versenyző nagyon magabiztosan győzte le a tajvani Tai Tzu Ying-et.

Carolina Marin továbbra is világklasszis

Akane Yamaguchi drámai csatában búcsúztatta a címvédő An Se-Young-ot, aki továbbra is küzd térdsérülésével. A tavalyi szezon második felét kihagyó Yamaguchi sem volt 100%-os, de az elképesztően fizikális meccset ezúttal jobban bírta, mint ellenfele.

A két lány kiadott magából mindent

Férfi párosban a címvédő Alfian / Ardianto kettős pont egy éve ünnepelhetett utoljára World Tour aranyérmet, így már nagyon rájuk férne egy siker. A címvédéssel a biztos olimpiai részvételhez is közelebb kerülnének. Ellenfelük a malájok világbajnok kettőse, Aaron Chia és Soh Woi Yik lesznek. A tavalyi évben megtörték az őket sújtó World Tour „átkot” és végre összejött a tornagyőzelem a sorozatban. Most az első Super 1000-es aranyéremre fáj a foguk.

A női páros döntőjét a 2022-es bajnok Matsuyama / Shida és a világranglistán második Baek Ha na / Lee So Hee kettősök vívják majd, miután mind a két páros sikerrel vette a „házi elődöntőt”. A japánok egy hete legyőzték a dél-koreaiakat, de az örökmérleg inkább a Baek / Lee duónak kedvez.

Vegyesben összejött az „álomdöntő”. A tornát eddig kétszer megnyerő Zheng Si Wei / Huang Ya Qiong és a háromszoros birminghami bajnok Watanabe / Higashino párosok játszák majd a finálét. Korábban már kétszer is találkoztak All England döntőben és eddig 1-1 a mérleg. Összességében a kínaiak állnak jobban, ami az egymás elleni meccseket illeti, de idén talán nem olyan magabiztosak, mint az elmúlt években.

Minden mérkőzés élőben követhető a BWF Youtube csatornáján. Hétfő reggel 8 órakor pedig az M4 Sporton is láthatunk egy 2 órás összefoglalót.