Oldal kiválasztása

Az Indonesia Open második versenynapján még mindig a legjobb 16 közé kerülés volt a tét a versenyzők számára.

A hazai szurkolók a tegnapi napon szomorúak lehettek Ginting és Chico Wardoyo kiesése miatt és a mai nap sem nyújtott sok vigaszt számukra. Férfi egyéniben az utolsó reményük, Jonatan Christie is búcsúzott, miután vereséget szenvedett Leong Jun Hao-tól. A maláj játékos a múlthéten Ginting-et búcsúztatta Szingapúrban, most pedig a másik indonéz klasszist is legyőzte. A fantasztikus formában lévő 24 éves játékost a maláj szurkolók elnevezték „óriásölőnek”, hiszen sorra győzi le a magasabban rangsorolt riválisokat.

„Nagyon boldog vagyok, hogy legyőztem őket. A Thomas Kupa óta megtaláltam az állandóságot és a kiegyensúlyozottságot és ez segít a jó eredmények elérésében” – mondta Leong Jun Hao.

Azért persze még így is van indonéz, akiknek lehet szurkolni a folytatásban is. Sikerrel vette az első akadályt a Fikri / Maulana, az Ashan / Setiawan és a Carnando / Marthin férfi páros is. Utóbbiak egyébként az olimpiára készülő honfitársaikat, Alfian-t és Ardianto-t búcsúztatták.
A hazai szurkolók elsősorban a Ashan és Setiawan párosára voltak kiváncsiak, hiszen jó eséllyel az utolsó fellépésük lehet az idei. A Daddies becenévre hallgató páros a thaiföldi Jomkoh / Kedren duót győzte le, a folytatásban pedig majd a világelsősgre hajtó kínai Liang / Wang kettős vár rájuk.

„A nyomás mindenképpen rajtunk van, hiszen hazai közönség előtt játszunk, így mindenki győzelmet vár tőlünk. De ez minket motivál és csak meccsről meccsre gondolkodunk előre” – mondta Peking olimpiai bajnoka, Hendra Setiawan.

Női egyéniben a nap egyik legjobban várt mérkőzése a felnőtt világelső és a junior világelső, azaz An Se-young és Tomoka Miyazaki csatája. A sérülései ellenére is remeklő dél-koreai lány esélyeshez méltóan játszott és győzött, de a fiatal japán így is nyerni tudott egy szettet.

„Tomoka nagyon magabiztos – az ő korában nekem nem volt ennyi önbizalmam” – dicsérte ellenfelét a regnáló világbajnok.

Természetesen Miyazaki is nyilatkozott, aki a vereségben is megtalálta a pozitívumokat.

„Ez volt az első alkalom, hogy An Se-young ellen játszottam. Tudom, hogy ő most a legjobb a világon. Szerettem volna megnehezíteni a dolgát és megnyerni az első játszmát. Tudtam, hogy nehéz lesz, de mindent beleadtam és sikerült. Miután megnyertem az első játszmát, ő tökéletes játékkal fordított. De rengeteget tanultam tőle, így örülök, hogy játszhattam vele” – értékelte a meccset a 17 éves japán.

Miyazaki arra is kitért, ami szerinte a döntő faktor volt kettejük csatájában.

„A nagy különbség a fizikai erő – ő erősebb nálam. Már az én koromban is erős volt, így nem tudom magam hozzá hasonlítani” – zárta mondandóját a 2022-es év junior világbajnoka.

Remek napot zártak a Popov testvérek is, akik megnyerték az egyéni meccseiket, majd párosban is sikerrel jártak a skót Dunn / Hall kettős ellen. A nagyobb diadalt Toma aratta, aki a tajvani Wang Tzu Wei-t győzte le döntő szett 29-27-re. A közel másfél órás meccsen a francia játékos hárított 3 meccslabdát, majd 5 kihagyott lehetőség után elérte a célját.

Sajnos a mai nap sem telt el sérülések nélkül. Előbb az első számú japán vegyes páros női tagja, Arisa Higashino adta fel meccsét, majd Akane Yamaguchi jelezte, hogy nem tud pályára lépni. Pontosabb információk még nincsenek, de reméljük, hogy az olimpiai indulás egyik játékosnál sincs veszélyben.

Az Indonesia Open holnap már a 2. fordulós meccsekkel folytatódik. A verseny további eredményeit és a sorsolásokat ITT lehet követni. Aki szeretné élőben vagy utólag teljes egészében megtekinteni a meccseket, a BWF YouTube csatornáján megteheti.