Oldal kiválasztása

Az első nap legnagyobb rangadóját a Thomas Kupa C csoportjában rendezték. A címvédő India azzal a Thaifölddel kezdett, amely a „nagycsapatok” közül az egyik legfiatalabb átlagéletkorú keretet nevezte a versenyre. A thaiföldi fiatalok azonban nem vallottak szégyent és a nap legizgalmasabb csatáját hozták össze a rutinosabb indiaiak ellen.
Az első mérkőzésen a világbajnoki címvédő, a még mindig csak 22 éves Kunlavut Vitidsarn juttatta előnyhöz Thaiföldet, miután szettlabdát hárítva legyőzte H. S. Prannoy-t. A folytatásban Supkhun és Pakkapon Teeraratsakul próbált borsot törni a nem olyan rég még világelső Rankireddy / Shetty duó orra alá. A két 19 esztendős thaiföldi remek meccset játszott és egy szettet el is vettek az indiaiaktól, de végül a rutin győzött. Lakshya Sen-nek is meggyűlt a baja a másik Teeraratsakul fiúval a második egyéni meccsen. Panitchaphon Teeraratsakul, ikertestvéréhez hasonlóan remekül teljesített és megnehezítette ellenfele dolgát. A 3 szettes csata végét Sen bírta jobban, de a thaiföldiek nagyon büszkék lehetnek fiatal játékosukra.
A mérkőzés érdemi részét az M.R. Arjun / Dhruv Kapila kettős sikere zárta le, majd a kegyelemdöfést az egykori világelső, Kidambi Srikanth adta be a.

Indiához hasonlóan az Uber Kupa címvédője, a dél-koreai válogatott is győzelemmel kezdett. Dél-Korea pihentetni tudta An Se-Young-ot és a sérüléssel bajlódó Kim So Yeong-ot is, de így is simán verte Mexikót.

Indonézia férfi csapata nem hibázott Anglia ellen és 5-0-ra megnyerte az összecsapást. Az európaiaknál a Callum Hemming / Ethan Van Leeuwen duó volt a legközelebb egy győzelemhez, de végül 3 szettben ők is alulmaradtak a Fikri / Maulana párossal szemben.

Első ránézéssel a dánok a férfiakhoz hasonlóan az Uber Kupán is sima sikerrel kezdtek. Ha jobban megnézzük az eredményeket, akkor bizony láthatjuk, hogy volt min izgulni Kjærsfeldt-éknek. Az összecsapás első három lejátszott mérkőzése egyaránt három szettben dőlt el, de végül mindet a dánok nyerték. A második páros és a harmadik egyéni meccsen már nagyobb volt az európaiak fölénye, így alakulhatott ki az 5-0-s végeredmény.

Az első nap eredményei:

Uber Kupa:
08:30 C csoport: Japán – Uganda 5:0
08:30 A csoport: Kína – Szingapúr 5:0
13:00 C csoport: Indonézia – Hongkong 5:0
13.00 A csoport: India – Kanada 4:1
18:00 D csoport: Dél-Korea – Mexikó 5:0
18:00 D csoport: Dánia – USA 5:0

Thomas Kupa:
08:30 D csoport: Malajzia – Hongkong 5:0
08:30 A csoport: Dél-Korea – Kanada 5:0
13:00 A csoport: Kína – Ausztrália 5:0
13:00 D csoport: Dánia – Algéria 5:0
18:00 C csoport: Indonézia – Anglia 5:0
18:00 C csoport: India – Thaiföld 4-1